Vänerply

Vi ser till att Moelven Vänerply kan göra
det de är bäst på.

Moelven Vänerply ligger i Otterbäcken och är Skandinaviens största producent av plywoodskivor. De tillverkar ungefär 6 miljonerkvadratmeter plywood per år. Sedan 2005 sköter vi på Mewab all timmerhantering åt dem. Vi tar hand om materialet från den första avlastningen till att den färdiga plywooden ska exporteras.

Hösten 2013 hade vi fyra maskiner och sex personer på plats i Otterbäcken, som i vissa perioder jobbade sju dagar i veckan.

Vid tillverkning av plywood uppstår alltid spill. I vårt uppdrag ingår även flisning, huggning och krossning av det material som blir över, som Moelven Vänerply senare använder till sina egna pannor. Arne Carlström som är produktionschef på Moelven Vänerply är väldigt nöjd med samarbetet. ”Det Mewab gör för oss kan man verkligen kalla helhetsentreprenad. De sköter till och med snöröjningen här”, säger han.

Varje månad har vi ett möte tillsammans med Moelven Vänerply för att stämma av hur arbetet går. Det brukar sällan vara några problem, men ibland uppstår det oväntade situationer. Vid ett tillfälle dök det till exempel upp mer timmer än vad Moelven Vänerply kunde hantera. Då skickade vi självklart en extra höglyftare och mer personal. ”De skötte det där utmärkt. Vårt samarbete har verkligen fungerat bra ända från start”, säger Arne.

Läs mer om Moelven Vänerply här